TOURNÉE MINÉRALE

DOE JE MEE?

Ga samen met ons de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Ervaar zelf wat een maand zonder met je doet. Het is eigenlijk helemaal geen kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral heel wat bij!

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. Volgens onderzoek drinkt meer dan 80% van de Belgen alcohol, ook al brengt dat enorm veel risico’s met zich mee. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag. Wij merkten zelf dat mensen steeds meer op zoek gingen naar waardige alternatieven. Helaas waren deze vaak suikerbommen, niet heel smakelijk of zaten ze vol synthetische geur-, kleur- of smaakstoffen. Met N’Sane bieden we een heerlijk en bovendien gezond alternatief.

Ga de uitdaging aan, schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang heerlijke recepten, tips en motivatie.

Een initiatief van De Druglijn

In 2017 sloegen De Druglijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar: de maand zonder alcohol was geboren.  Vanaf het najaar van 2020 zet De Druglijn het initiatief verder.Vanaf de eerste editie was het enthousiasme voor Tournée Minérale enorm: meer dan 120.000 Belgen schreven zich in. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen... Dat er goede redenen zijn om een maand geen alcohol te drinken is duidelijk. Dat zijn trouwens geen loze woorden. UGent deed een onderzoek bij de deelnemers van vorig jaar. 9 op de 10 zei minstens één van de voordelen ervaren te hebben.

Schreeuw van de daken dat je meedoet…

Een maand lang aan de verleiding weerstaan is een hele klus. Maar samen staan we sterk. Indien je nog niet bent ingeschreven op de nieuwsbrief kan je dat onderaan deze pagina doen. Je zal een exclusieve e-book ontvangen met recepten, tips en motivatie en ook wekelijks een e-mail om je op dreef te houden! Vermeld je deelname ook via je social media, vrienden, familie, sportclub, collega’s,... Hoe meer zielen, hoe meer steun en vreugde!

Steun elkaar en spoor je omgeving aan om mee te doen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF